Leta i den här bloggen

lördag 22 maj 2010

Köttfärssås med parmesan



Köttfärssås med parmesan
5-6 port

600 g köttfärs
1 gul lök
200 g lätt creme fraiche med parmesan och vitlök
½ dl chilisås
1 msk tomatpure
1 dl grädde
salt, peppar, paprika krydda
2 dl vatten

Gör så här
Stek köttfärsen i stekpannan med en klick smör. Skala och hacka löken i små bitar. Stek upp i stekpannan med köttfärsen. Krydda och tillsätt övriga ingredienser och låt puttra i ca 20 minuter.

Familjens smakpanel, gnäller på löken (denna gång dottern) men sonen han har ju ketchup på så han ser igen lök..
Alla glada och nöjda..

En ny favorit här hemma har blivit just denna arlas lätt creme fraiche med parmesan och vitlök, är precis lagomt mycket vitlök i den.
Vi hörs

1 kommentar:

Morgonsol sa...

Den måste jag prova! Tack för tipset :-)