Leta i den här bloggen

onsdag 18 juli 2012

Husfrusill

Ha ju alldelens glömt bort att visa sillen som jag testa att göra till buffén vi hade på midsommarafton. Den va faktiskt riktigt god så jag tror att den kommer att finnas på julbordet i år också!
Husfrusill
570 g matjesill
1 dl pickles
2 dl creme fraiche
½ dl majonnäs
3 msk chilisås
1 kruka dill
Gör så här
Låt matjesillen och picklesen rinna av. Skär sillen i bitar och hacka pickles grovt. Blanda creme fraiche, majonnäs och chilisås, vänd ned sillen och pickles. Lägg i en skål och strö över skuren dill (jag blandade den i). Servera med kokt potatis och tunnbröd med en lagrad ost! 
Sen hade svägerskan med sig Västerbottenssill och skärgårdsill

Västerbottenssill

420 g inläggningssill
1 dl majonnäs
1 dl matlagningsyoughurt
1,5 dl västerbottensost
1 vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
1 nypa cayennepeppar
1 nypa svartpeppar, malen
1 nypa salt.

Gör så här
Skölj sillen och skär i centimeter stora bitar. Riv osten och pressa en vitlöksklyfta. Blanda med övriga ingredienser till en kräm. Smaka av med salt och peppar.
Varva i sillbitarna..

Skärgårdssill

1 kommentar:

Anonym sa...

Ska absolut prova västerbottensillen. Älskar nämligen västerbottenost:)

www.enmatblogg.blogspot.se