Leta i den här bloggen

fredag 4 april 2014

Morotsbröd med keso

Det här brödet bakade jag också till frukostmötet och det tycker jag va himla gott. Va tvungen att baka dubbelsats dagen efter så vi skulle ha hemma också.
Här kommer receptet!

 
Morotsbröd med keso
 
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
4 dl rivna morötter
250 g keso, cottage cheese
2 tsk salt
1msk salt
1 msk rapsolja
4 dl grahamsmjöl
13 dl vetemjöl

Gör så här
Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt morot, keso, salt, olja och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg, den ska vara ganska lös. Jäs under bakduk ca 30 min
Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på lätt mjölad bänk och knåda den en kort stund. Dela degen i två bitar och forma varje bit till två tjocka längder. 
Platt till dem lätt med handen och skär varje längd i ca 10 bitar. Lägg dem tätt på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 20 min. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt bröden svalan på galler..

Detta bröd fick tummen upp av både mig och kollegorna, ja även sonen! 


torsdag 3 april 2014

Hälsobröd med frön och rågkross

Frukostmöte skulle vi ha på jobbet och jag tog på mig att baka bröd till detta. Eftersom mina kollegor tycker om bröd med en massa frön i så gav jag mig ut och letade nya recept och detta va vad jag hittade! Själv är jag inte så förtjust i sådant här bröd men men man lär så länge man lever.. Här kommer receptet!
Hälsobröd med frön och rågkross


1 dl solrosfrö
1 dl linfrö
1 dl russin eller aprikoser i små bitar
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl grovt rågmjöl (jag hade vanligt rågmjöl)
2 msk kummin
1 msk salt
4 dl kokhett vatten

Dag 2
50 g jäst
3 dl ljummet vatten
11 dl vetemjöl

Gör så här
Blanda solrosfrö, linfrö, russin, vetekross, rågkross, rågmjöl, kummin och salt. Häll det kokande vattnet över. Täck med ett lock eller med plast och låt stå över natten eller i minst 5 timmar i rumstemperatur.. 

Dag 2
Smula jästen och blanda med ljummet vatten. Rör tills jästen löser sig. Blanda jästvattnet med degen från dag 1. Tillsätt 11 dl vetemjöl och blanda i assistenten till en kladdig deg. Låt jäsa i 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela degen i två delar och fös ihop (knåda inte i onödan) till två limpor på bakplåtspapper eller lägg i två papprade brödformar. Låt jäsa i 20 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Om du använder bakformar så lägg till 15 minuters gräddningstid. Låt limporna svalna innan det skärs upp. Brödet går utmärkt att frysa.

Receptet kommer från icakuriren.se

Detta bröd bjöd jag mina arbetskollegor på och dom ger tummen upp!


onsdag 2 april 2014

Teneriffa 2

Första dagen åt vi lax i räk och purjosås..

Rosa pantern har vi här
Ankomstdagen så fixade vi en liten trevlig drink innan vi gick ut och åt

Frukost köpte vi själva och åt på vårat hotellrum
Glasstårta hittade vi på affären och den va försvinnande god!

Här tog vi en drink som heter Orgasm, god som stryk va den

Dottern och hennes kompis frossade i bananasplitt

Grillad seafoodtallrik

En väldigt bladig moijito

Sjötunga

Seafood tallrik med kanariska potatisar
 Kanariska potatisar eller papas arrugadas som det också heter är saltbakade potatisar.. himla goda va dom..Recept finns här
Här va vi på en grönsaksmarknad

Lite ostar hade dom också där

Crepes med champinjoner, ost och skinka åt vi också

Pasta marinara
Ja som ni förstår så ha vi haft det himla bra och ätit så himla gott.. Vi hittade ett favoritställe i playa de las americas bredvid harrys pub, kommer ju inte ihåg vad det heter men där åt vi i tre dagar.. Dom fixade även så vi fick äta tapas till middag..

10 år sedan va det sist jag va på utlandet så jag va lite nervös när det gällde flygningen. Kan dock meddela att det gick hur bra som helst. Jag blev dock lite åksjuk när vi kom på hotellet men som tur va så gick det över.. Kanske drack för lite vatten skulle jag tro..

Teneriffa 1

Dottern hon har varit på praktik på teneriffa i 3 månader nu (kommer hem nästa vecka). Jag och min mor for och hälsade på henne i en vecka, då hade vi inte setts på två månader. Hon och en tjej från östersund har varit och jobbat på samma hotell. När vi kom ned så hade vi sån tur att dom va lediga i 2,5 dgr och vi fick rå om dom ordentligt. Vi va ute och gick och tittade på omgivningarna och va även och hälsade på där dom jobbade. Himla fint ställe har dom varit på Granada park och dom fick låna husrum där på hotellet.
Vi har varit ute och strosat och gått i affärer, åkt lokal buss, varit på busstur upp i bergen och varit på vinprovning. Ätit väldigt gott, inte en köttbit på hela veckan bara en massa musslor och fisk blev det. Ja vi har haft det himla bra med andra ord. Här kommer en liten bildkavalkad..

Stranden på playa de las americas

Här solar vi på playa de las americas och det blåste lite den dagen så man blev piskad av sandkornen

Jag och min goa dotter

Vid strandpromenaden i los cristianos så hade dom byggt upp sandslott
Här hade vi åkt buss till fanabe och gick strandpromenaden tillbaka

På väg från fanabe

 En dag när vi skulle äta lunch så gick vi bara till stället som va bredvid stranden, huset som ni ser i bakgrunden. Vi väntade först i 40 minuter på att få in våra pasta med räksås. När vi sen fick maten så hade jag inga räkor bara sås.. Gick och klagade och väntade i 20 minuter men då va jag ganska så arg, less och hungrig så det blev till att betala och gå och ta en macka på stranden istället.. Ganska så irriterad va jag kan man ju säga..
Blommorna vid vår balkong

Här är hotellet compostela club.

Här va vi och strosade och hade nyss ätit creps!

Här är vi på vinprovning!
Riktigt härligt ha vi haft det.. Kommer ett inlägg sen med bara matbilder..