Leta i den här bloggen

lördag 12 september 2015

Hjortronglasspaj


Va ledig tidigare i veckan å då fick jag upp bakilet igen! Ska ha främmande i helgen och då är det ju bra å ha lite efterrätt i frysen..


Hjortronglasspaj


pajdeg
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl finhackade hasselnötter
msk strösocker

fyllning
äggulor
2 msk socker 
1½dl hjortronsylt
3 dl grädde

Gör så här
Hacka samman smör, mjöl, hasselnötter och socker till en grynig massa. Arbeta snabbt ihop till en deg.


Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader och grädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 15 min.
Låt kallna. Vispa äggulor och socker poröst till fyllningen, tillsätt hjortronsylt. Vispa grädden och vänd ner den försiktigt. Häll ut smeten i pajskalet. Frys pajenminst 5 timmar.
Garnera med hjortron när du tar fram den...

Inga kommentarer: